Firefox Hızlandırma

Bir Kaç İnce Ayar Çekelim
1. Öncelikle Firefox’un adres satırına about:config yazarak ayarlar sayfasına ulaşıyoruz.
2. Ayarlar sayfasında aşağıya doğru kayarak; network.http.pipelining, network.http.proxy.pipelining değerlerini çift tıklamayla true olarak değiştiriyoruz.
3. Bir sonraki adımda network.http.pipelining.maxrequests değerini bularak 8 ile değiştiriyoruz.
4. Dördüncü adımda ayarlar sayfasında boş bir yeri tıklayıp “New->Integer” yolunu izleyerek “nglayout.initialpaint.delay” adlı 0 değerinde bir değişken oluşturuyorsunuz.
5. Yine bir önceki adımdaki yöntemle “content.notify.interval” adında bir integer değişken oluşturarak değerini 500000 olarak ayarlıyorsunuz.
6. Tekrar aynı ekranda yukarıdakiler gibi “content.switch.threshold” adında bir integer değer oluşturup değerini 250000 olarak ayarlıyorsunuz. Merak etmeyin mutlu sona yaklaştık artık.
7. Son iki adım olarak bu sefer oluşturduğumuz değişkenleri Integer olarak değilde Boolean olarak oluşturuyorsunuz ve değişkenlerin isimleri ve değerlerini aşağıdaki gibi ayarlamalısınız. “content.notify.ontimer – true” “content.interrupt.parsing – false”
Bu ince ayarlardan sonra Firefox’unuzda gözle görülür bir hızlanma yaşanacak.
Bir Kaç İnce Ayar 2

  • Firefox adres çubuğuna about:config yazıp konsola giriyoruz. İlk satıra sağ tıklayıp “Yeni>Boolean” komutundan gelen ufak pencereye config.trim_on_minimize yazıp tamam diyoruz. Gelen ikinci pencereden true seçeneğini işaretleyip işlemi tamamlıyoruz.
  • İkinci olarak yine about:config‘de il satıra sağ tıklayıp “Yeni>Sayı” komutunu veriyoruz. Gelen iletişim kutusuna browser.cache.memory.capacity komutunu yazıyoruz. İkinci gelen pencereye de eğer bilgisayarımızdaki ram 128MB ile 512 MB arasındaysa 5000, 512 MB ile 1 GB arasındaysa 15000 yazıp tamamlıyoruz.
                                               
                                                 not: alıntıdır denenmişdir işe yarıyordur

0 yorum:

Yorum Gönder